Laadtijd optimalisatie

Vanaf €90,-

De laadsnelheid van een website is net als responsive webdesign een van de belangrijkste factoren en wordt helaas vaak onderschat.


De laadsnelheid van je website kan jouw bedrijf 'breken' of 'maken'. Laad je website traag? Dan zullen uw bezoekers (voortijdig) uw website verlaten. En alsof dat nog niet erg genoeg is krijg je van Google strafpunten voor een trage website.

De meeste websites hebben een laadtijd meer dan 2 sec.

Google probeert door het geven van strafpunten je te wijzen op een belangrijk punt; mobiele gebruikers. Zij zitten voornamelijk op traag internet en willen om die reden dan ook jouw website snel kunnen zien. Aangezien de meeste websites een laadtijd van boven de 2 seconden hebben deelt Google nu strafpunten uit voor dergelijke websites.

Omzet stijgt 1% voor elke 0,1 sec. laadtijd verbetering

Amazon kwam tijdens een test erachter dat er een 1% verbetering is per 100 milliseconden laadtijd in omzet (bron) waar Walmart zelfs een stijging van 2% zag. De conversie ratio van een website lijkt daardoor sterk in lijn te liggen met de laadsnelheid van een website.

Website langzamer dan 1 seconde

Wanneer een website zelfs langer dan 1 seconde doet over het tonen van de eerste content, dan treedt er een zogenaamde 'mental context-switch', op wat simpelweg inhoudt dat de bezoeker na die ene seconde zijn aandacht compleet kan zijn verloren (bron). Funest als u een webwinkel heeft en/of als de bezoeker net over wou gaan tot actie!

Zelf controleren?

Zorg je er om die reden dus voor dat je website responsive is, en dus op mobiele apparaten goed wordt weergegeven. Maar ook dat alle elementen van de website voldoen aan de laatste eisen op het gebied van laadsnelheid.

Dit kun je zelf controleren op onze website: https://ikwileensnellere.website.