Laadtijd optimalisatie

Vanaf €240,-

De laadsnelheid van een website is een van de belangrijkste factoren en wordt helaas vaak onderschat.


De laadsnelheid van je website kan jouw bedrijf 'breken' of 'maken'. Laad je website traag? Dan zullen je bezoekers (voortijdig) je website verlaten. En alsof dat nog niet erg genoeg is krijg je van Google strafpunten voor een trage website.

De meeste websites hebben een laadtijd meer dan 2 sec.

Server timing headers & Cloudflare

Onder andere door het gebruik van Server timing headers evenals het gebruik van de gratis Cloudflare diensten, kunnen wij de laadtijd van je website naar een hoger niveau tillen.


Snellere website in 1 dag

Een klant kwam bij ons met een trage Wordpress website. De laadtijd liep op piekmomenten op tot 11 seconden (!) voor zowel de homepage als productpagina's.

GTmetrix laadtijd van 11sec naar 1sec

Na slecht één dag hebben wij de laadsnelheid van zijn WooCommerce webwinkel weten te reduceren naar slechts 1 seconde, een verbetering van zo'n 10 seconden. Daarnaast is de score van een label F naar label A gegaan.

Ook liep de website flink achter qua updates. Het Wordpress thema, Wordpress core evenals de extensies binnen Wordpress waren al jaren niet geupdate. De achterliggende reden was een op-maat gemaakte Wordpress extensie die nog draaide op een verouderde PHP 7. Een update zou de site breken wat direct voor inkomstenverlies zou zorgen.

Op een staging locatie (test site) hebben wij eerst de verouderde maatwerk plugin herschreven en geupdate. Daarna hebben we ons gefocust op de snelheid. De totale doorlooptijd was niet meer dan 1 werkdag. In de middag draaide de site op de nieuwste versie van Wordpress, met slechts 1 seconde laadtijd. Zonder verdere optische wijzigingen aan de inhoud van de WooCommerce webwinkel.

Na het herstellen van de laadsnelheid was er voldoende vertrouwen om direct het gehele Wordpress beheer in onze handen te leggen. De klant hoeft nu niet meer om te kijken naar updates en onderhoud en is zo verzekerd van een snelle up-to-date website.