Wordpress onderhoud & beveiliging

€40,- per maand

Wordpress wordt maandelijks geupdate, soms zelfs meerdere keren per maand. Wanneer updates niet tijdig worden doorgevoerd loop je het risico dat je site gehackt wordt.


De grootste kans om gehackt te worden zit in het gebruik van een oude Wordpress installatie of verouderde extensies. Deze extensies hoeven niet eens actief gebruikt te worden om een hacker toegang te geven tot je Wordpress website.

Gemiddeld komen er wekelijks updates uit voor extensies

Als je een Wordpress installatie hebt met 10 extensies is er bijna wekelijks wel een extensie die een update nodig heeft. Indien je meer extensies gebruikt zoals WooCommerce, WMPL of Yoast SEO neemt de kans op wekelijkse updates alleen maar meer toe. Dit verhoogt tevens het risico voor je website.

Naast het regulier onderhoud van Wordpress middels updates en een Wordpress onderhoudscontract, nemen wij ook graag de beveiliging voor je uit handen. Wij monitoren continue je website op verdachte inlogpogingen, bijvoorbeeld vanuit het buitenland.

Maar de alarmbellen gaan bij ons ook rinkelen wanneer er meermaals een foutief wachtwoord wordt ingevuld. Hackers die hiermee dus wachtwoorden proberen te 'raden' worden door ons direct op basis van IP adres geblokkeerd om toekomstige aanvallen vanaf hun adres voor te zijn.

Onderhoud & beveiliging voor een vast bedrag per maand

Voor een vast bedrag van slechts €40,- per maand monitoren wij je website en zorgen wij dat je Wordpress website middels een Wordpress onderhoudscontract up-to-date en dus veilig blijft. Ongeacht hoeveel updates er die maand uit zijn gekomen!

Het Wordpress onderhoud contract omvat het volgende:

  • Updates Wordpress installatie
  • Updates Wordpress extensies
  • Updates geïnstalleerde thema(s)
  • Monitoring Wordpress installatie
  • Beveiliging Wordpress installatie

Hoe werkt het?

Het enige wat wij nodig hebben voor het onderhoudscontract zijn de volgende gegevens:

  • Login gegevens van je Wordpress beheerdersaccount
  • FTP/server inloggegevens

Raakt je website toch besmet? Dan schonen wij deze kosteloos op!


Wanneer na het updaten van een of meerdere extensies (een deel van) de functionaliteit van de website of backend van Wordpress gewijzigd is, zal dit kosteloos door Fedelta Media worden hersteld. Indien de missende functionaliteit direct of indirect veroorzaakt wordt door een onderdeel van een extensie welke in de nieuwste versie/update verwijderd is en hiervoor dus meerwerk noodzakelijk is om dit te herstellen, zal dit (in overleg) tegen een meerprijs worden gerealiseerd.

Indien Fedelta Media bij controle constateert dat een of meerdere extensies binnen de Wordpress installatie onveilig zijn. Bijvoorbeeld doordat deze al enige tijd niet meer zijn geüpdatet door de betreffende ontwikkelaar en hierdoor dus een mogelijk beveiligingsrisico ontstaat. In overleg kan Fedelta Media deze extensie tegen een meerprijs voor je vervangen.

Indien je website toch besmet raakt schonen wij deze gratis op. Wel verwachten wij dat je uiteraard een sterk wachtwoord gebruikt en hier zorgvuldig mee omgaat. Indien blijkt dat de website besmet is geraakt door gebruik van een onveilig wachtwoord of door het blijven gebruiken van een oude extensie, dan kan door Fedelta Media beslist worden om af te zien van het gratis opschonen.

Het onderhoudscontract wordt aangegaan voor 1 jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd tenzij tijdig opgezegd. De opzegtermijn is 1 maand. Facturatie verloopt halfjaarlijks of jaarlijks (naar eigen wens).